Wie zit achter Trolls & Légendes?

Trolls & Légendes is een vzw, een organisatie zonder winstoogmerk onder de Belgische wetgeving. Het werd opgericht in 2005 met als doel om een tweejaarlijks festival te organiseren met het oog op fantasie in alle kunsten: Literatuur, Strips, Muziek, Games, Cinema, Tentoonstelling en animaties.

Het festival maakt het mogelijk voor veel kunstenaars om hun talent te laten zien en daarmee hun bekendheid te vestigen.. Het festival biedt ook een groot fee markt aan, gericht op een gevarieerd en hoogwaardig vakmanschap.

Sinds enkele edities, is het voor Trolls & Légendes meer en meer belangrijk om een festival te organiseren dat voor iedereen toegankelijk is. Alle acties opgezet om dit doel te bereiken tijdens de editie van 2017 zijn volledig gedetailleerd onder het tabblad PBM.

In feite, is het doel van Trolls & Légendes niet om winst te maken, maar steeds een evenwichtig te bereiken door middel van een strikte en verstandig beheer. Eventuele winsten worden volledig geherinvesteerd in de organisatie van de volgende editie.

Trolls & Légendes is volledig gebaseerd op vrijwilligerswerk. Alle leden van het Trolls & Legendes vereniging, de organisatoren van het festival, zijn allemaal vrijwilligers. Geen van hen ontvangt noch beloningen, noch kosten. Dit houdt in dat de organisatoren een professionele activiteit hebben die geen verband houdt met het festival. Door passie, en soms zelfverloochening, besteden ze hun vrije tijd, hun avonden, hun weekenden en zelfs een deel van hun vakantie aan het ontwerpen en organiseren van het festival Trolls & Légendes.

Trolls & Légendes is ook een massa van toegewijde en enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen, zou een dergelijke gebeurtenis niet mogelijk zijn. Dit is de reden waarom, voor zijn tiende verjaardag, Trolls & Légendes kieste om hen te bedanken en dat alle winsten van de editie van 2015 werden besteed aan een feest volledig gewijd aan hen.

     

Trolls & Légendes werkt inderdaad samen met veel goederen of aanbieders van diensten tegen betaling. Het genereert ook een economische activiteit in de regio en zelfs daarbuiten. Tot slot, wenst Trolls & Légendes haar vele partners die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de huidige en alle voorgaande edities te bedanken.

 In de loop der jaren hebben vele andere fantasy-georiënteerde festivals zich ontwikkeld in heel Europa. Trolls & Legendes is heir zeer verheugd over! Diversiteit is wijst altijd op culturele rijkdom.

 

Verdelen dit pagina met je vrienden