Games Sectie - Tentoonstelling

Adrian Smith (uk)  

Adrian Smith werd in 1969 geboren in Sussex, een provincie ten zuiden van Londen. Toen hij school verliet, ging hij direct aan het werk, maar hij had al snel door dat er iets anders in het leven te doen was. Hij begon vervolgens grafische kunst te studeren aan Goring-by-Sea.

Op advies van een vriend, besloot hij om een portfolio van zijn tekeningen te sturen naar Games Workshop, uitgever van het beroemde rollenspel Warhammer en hij werd direct aangenomen. Hij werd op 20 jaar een van hun belangrijkste illustratoren en werkte hij vanaf de eerste dag aan Warhammer en Warhammer 40.000.

Een jaar later, besloot Adrian om zijn freelance carrière te hervatten. Tijdens deze periode produceerde hij covers voor Toxic, Wizards of the Coast and Fantasy Forge, en werkte enige tijd aan het beroemde spel Kryomek. Hij besefte dat hij een stevige reputatie had gebouwd in de wereld van freelance ontwerp, maar hij begon te dromen van Games Workshop na het zien van de productie van nieuwe kunstenaars van de studio. Hij kwam terug naar Games Workshop en werkte er nog een jaar.

Zijn talloze illustraties van krijgers en buitengewone wezens maakte hem tot een onbetwiste meester van het heroïsche fantasie. Zijn tekeningen zijn gepubliceerd over de hele wereld in fantasie tijdschriften zoals White Dwarf, en zijn tekening blijven illustratoren, striptekenaars en game-ontwerpers inspireren.

Hij is ook de auteur van de tekenfilmserie BRÖZ, met Pat Mills in het scenario, en Chronicles of Hate, een adembenemende zwart-wit grafische saga in twee volumes.

Een selectie van zijn schilderijen, tekeningen en schetsen gemaakt voor Games Workshop, Black Library en Sabertooth Games werd uitgebracht in 2003 onder de titel De kunst van Adrian Smith, een cult boek maar bijna uitgeput. In 2008 heeft Dark Fantasy the Universe van Adrian Smith vrijgegeven, een gekleurde album in de vorm van bestiary world of shadows.
Onlangs heeft hij meegewerkt aan diverse grote bordspellen zoals Conan, The Others: 7 sins en creëerde hij de hele visuele universum van Rising Sun (uitgebracht in 2017) en in het bijzonder Blood Rage, waar de Viking clans strijden om de eer in de tijd van Ragnarok in een wereld vol strijders, Vikingen goden en wezens van Noorse legende (Fenrir, Reuzen ...). 

 

  

Adrian Smith is de eregast van de 7e editie van het Trolls & Legendes festival. Hij gaf ons een immense eer door ons een prachtige illustratie te geven voor de affiche van het festival. Vind deze terug in de tentoonstellingsruimte alsook in de games ruimte, waar u beeldjes, die naar zijn illustraties zijn gemaakt, kunt bewonderen .

 

 

  

 

Literatuur

Fiona McIntosh (uk) 

In 1960 geboren, Fiona McIntosh groeide op en werkte in Engeland tot ze vertrok naar Australië. Haar carrière in het toerisme leidde haar rond de planeet voordat ze zich toewijdde als full-time schrijver. Met haar man en haar twee zonen, deelt ze nu haar leven tussen de stad Adelaide en de wildernis van Tasmanië.


Zij is de auteur van de volgende reeksen Trinity (Betrayal, Revenge, Destiny), Shapeshifter (Severo’s Intent, Saxten’s Secret, Wolf Lair, King of the Beasts), The Lavender Keeper (The Lavender Keeper, The French Promise).

Naast deze Fantasy series, schreef ze ook kinderboeken en onder de naam Lauren Crow, detective novels (Jack Hawksworth series).

Ze zal de helft van de wereld oversteken om boeken op het Trolls & Legendes Festival te ondertekenen. We voelen ons zeer vereerd en zijn haar zeer dankbaar.

 

  

 

Stripboeken

Christophe Arleston (f)

Christophe Arleston (of Scotch Arleston) is een comic book schrijver geboren in Aix-en-Provence op 14 augustus 1963. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek in Marseille, studeerde af in 1987. Daarna werkte hij als journalist en verantwoordelijke voor de communicatie. Hij maakte zijn debuut als een strip schrijver voor het Circus Magazine (Glénat), dan zijn eerste album, Manie Swing, met de uitgever Alpen. Hij vaardigde zijn eerste twee series van belang, Les Maîtres cartographes en Léo Loden, gepubliceerd in 1992 door Soleil. Ze werden al snel gevolgd door de drie delen van Les Feux d'Askell.

Het was in 1994 dat het eerste deel van zijn meest beroemde serie werd uitgebracht: Lanfeust de Troy.

Als een productief schrijver, vermenigvuldigde Christophe Arleston zijn meesterwerken in verschillende genres, van fantasie tot polar, van science fiction naar geschiedenis met humor meestal als rode draad. Zijn grootste commerciële successen bleven niettemin op het gebied van Fantasy. In 2011 tekende hij voor de eerste keer een stripboek script met zijn echte naam, Christophe Pelinq. Dat was het eerste album van de serie Chimère(s) 1887. . . In 2016 publiceerde ActuSF zijn eerste roman, , The Dinner of the Hexes, een verhaal van fantasy getint met humor. Arleston heeft inmiddels meer dan 170 werkstukken gecreëerd.

Voor de eerste keer in zijn carrière, doet Christophe Arleston ons de eer om naar Trolls & Legendes te komen. Hij wordt begeleid door Adrien Floch.

 

  

 

 

Jean-Luc Istin (f) 

Jean-Luc Istin is in augustus 1970 geboren in Pontivy in de Morbihan. In november 1997 vond zijn eerste publicatie als scenarist en tekenaar plaats in een collectief "BD-Clip", gepubliceerd door Creative Zone. Hij creëerde hiervoor 4 pagina's. In 1999 creëerde hij Merlin, ontworpen door Eric Lambert. Hij was de initiatiefnemer van een verzameling van Bretonse verhalen die hij de naam "Les Contes du Korrigan" gaaf, omdat hij zeer gehecht is aan Bretagne. Na het succes van deze serie, bedacht Jean-Luc Istin een verzameling van verhalen genoemd “ Celtic Sun” die vandaag de dag niet minder dan 17 titels bevat.

In 2013 maakte hij de serie "Elfes", een concept van 5 soorten elven, 5 scenaristen, 5 cartoonisten, 1 enkele universum. Dan volgden de series “ The Masters Inquisitors” and “Dwarfs” zeer snel.

Jean-Luc Istin is een schrijver met meerdere talenten, een echte ambachtsman van de 9de kunst. Hij is één van onze eregasten voor deze 7e editie van het festival.

Bij Trolls & Légendes, wordt hij vergezeld door zijn vrouw Laurence die een colorist is.

 

 

Music 

Wardruna (no)

Wardruna komt uit Bergen in Noorwegen en werd opgericht in 2003. Ze zijn geweldig!                Wardruna neemt je 900 jaar terug in de tijd, recht in het dagelijks leven van een Viking horde. De groep maakte ook de muziek van de beroemde tv serie Vikings.

Verbazingwekkende, buitengewone en uiterst slinkse instrumenten zoals bomen, water, stenen, fakkels ... Voeg aan dit alles een lied in runen- alfabet toe en je krijgt een totale en krachtige verandering van omgeving! Meer dan alleen een groep, is het een unieke ervaring die u niet mag missen.

Voor hun eerste bezoek aan België, heeft Wardruna ons de immense eer gegeven door Trolls & Legends te kiezen! Deze 2017 editie zal ongetwijfeld in apotheose eindigen.

     

 

 

 

Korpiklaani (fi)

Een wilde mix van folk en heavy metal uit Finland. In het Fins, wil Korpiklaani (Nota van de redactie, Korpi voor de intimi) zeggen: Clan van de Wildlands. Een hele programma zoals we van houden!

De thema’s dat de groep het meest voorstander van zijn, zijn dronken barbaarse feesten, prachtige vrouwen en Scandinavische bos legendes, ... Zou je hun ongelijk geven?! In de loop der jaren is Korpiklaani uitgegroeid tot een belangrijke referentie in de wereld van de metal muziek. Dit leidde ze op internationale tournees van Rotterdam tot Vancouver ... En voor onze grootste geluk: MONS ...

 
   
 
 
 
 

Verdelen dit pagina met je vrienden