Guests

Zoals gebruikelijk, zal de spel conventie een 'proto-zone " voorstellen om toekomstige games te testen. De proto-zone zal worden gewijd aan iedereen die prototypes wil presenteren aan een nieuwsgierig publiek.
Verschillende illustratoren uit de wereld van games zullen aanwezig zijn voor handtekeningen (kaarten, rollen- en bordspellen). Een nieuw gebied is nu gewijd aan rollenspellen.

Meer dan 180 gameplays zullen gedurende de hele weekend worden georganiseerd. Verschillende wedstrijden zijn gepland.

Veel uitgevers, clubs, verenigingen, speelgoed en gespecialiseerde winkels zullen aanwezig zijn op het festival.

Vergeet ons Troll d'Or niet, een competitie over het beschilderen en het beeldhouwen vanbeeldjes.

 

 

 

 

 

 

 

Christophe Bauer (f)

Gewend aan de podia van de meest prestigieuze wedstrijden, werkt hij als zelfstandig schilder en beeldhouwer sinds 2007. Hij werkt voor professionele studio's, maar ook voor particuliere verenigingen. Dit jaar zal hij een lid van de Troll d'Or 2017 jury. Door de manier waarop hij is de schepper van de trofee, die zal worden toegekend aan verschillende artiesten op het festival.

 

 

 

 

François Marcella Froideval 

François is de referentie van de Franstalige roleplaying. Hij introduceerde deze bizarre nieuwe manier van spelen aan vele jonge lezers of Games en Strategie tijdschriften en later Casus Belli. Later stak hij de Atlantische Oceaan om te werken met de role-playing paus, de Amerikaan Gary Gygax.
Een paar jaar later keerde hij terug naar Frankrijk en begon met het ontwerpen van bordspellen en het schrijven van scenario's voor stripverhalen, waaronder Les Chroniques de la Lune Noire.

 

 

 

 

 

Yannick Hennebo 

Yannick HENNEBO is een beeldhouwer geïnspireerd door de Rackham beweging. Hij werkt vandaag voor de grootste: Studio Mac Vey (Kingdom Death), Paolo Parente (Dust1947) en ten slotte op de KS van Mythic Battles: Pantheon of die van Conan bij Monolith.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Patrick Masson 

Lid van de Troll d'Or competitie jury (schilder- en beeldhouwkunst van beeldjes), hij is één van de meest getalenteerde beeldhouwers van zijn generatie. Hij werkt voor alle grote namen waaronder Dark Age, CoolMiniOrNot, Smart Max, l'Alambic Miniature, ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loïc Muzy (f)

muzy

Loïc Muzy aka Green Cat is een grafisch ontwerper die OrcQuest (het kaartspel), Eden (het spel van beeldjes) is geïllustreerd, bordspellen waaronder kardinaal Blades, Mythic Battle (beide versies met beeldjes) Sang Rancune (Iello) , maar ook de volgende rollenspellen: Bimbo, Call Cthulhu bij Sans-Détour ...

 

 

 

 

Eric Nieudan

 

Hij zal je vertellen over zijn nieuwste role-playing project Macchiato Monsters.

Eric is een schrijver (L'Archipel des Nuées, Cheval de Troie), een stunt acteur die in de serie van de Vikings en een stripboek schrijver (Les Seigneurs de Cornouailles, T3). Hij is een auteur en scenarist van rollenspellen (Star Drakkar, post-mortem: Donjonia, DK System, Studio Kortex, Le jeu d'aventures de Lanfeust et du monde de Troy, Archipels, Feng Shui, ...).
Hij werkte in het rollenspel voor de XII singes, Di6dent tijdschrift, Oriflam, John Doe, Soleil, Casus Belli en Annunaki. Hij heeft ook scripted videospellen (Warhammer, Age of Reckoning Dark Age of Camelot: Labyrint van de Minotaurus, Silverfall).


    

 

 

Pascal Quidault (f)

Gedurende het hele weekend zal Pascal Quidault , als Illustrator, aanwezig zijn voor handtekeningen  in de spel sectie. Evenals een dozijn andere grote kunstenaars, zal  zijn werk ook worden tentoongesteld in de tentoonstelling sectie . Hij heeft gewerkt op Splendor, T.I.M.E. Stories en Hit Z Road verhalen.

  

 

 

 

Roland Scaron 

Laureate als co-auteur met Entiteit voor de wedstrijd van de Game National Center in 1992. In het volgende jaar, werd dit spel bewerkt en aangepast door Ludodélire en de beroemde Tardi trok het deksel.
Hij richtte zijn uitgeverij Eclipse Vis Comica en publiceerde zijn eigen games en daarna spelletjes van anderen. Zijn games hebben een dergelijke atmosfeer, dat zij brachten een wind van delirium bij de productie van die tijd, zoals The Tavern of the Unicorn, The Tavern van de Crypte, Fight (na Brawl), Paparazzi ...
Vandaag  heeft  Roland alle uitgeefactiviteiten gestopt, maar blijft werken als een 'gok huurling'. Hij is onlangs een lid van de Companion voor de role-playing Oltree geworden.

 

 

 

Rémy Tremblay 

 Deze jonge getalenteerd beeldhouwer heeft  beeldjes gerealiseerd  voor Blood Rage Zombicide Black Plague, The Others: 7 Sins en de nieuwste Rising Sun ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olivier Trocklé (f)

Trockle

Olivier Trocklé, alias El Théo is een grafisch ontwerper en striptekenaar. Amateur van spelen met beeldjes (van HeroQuest confrontatie) en een ervaren gokken speler werkte hij dan op de collecties van Extraordinary Worlds Studio, de 12 Singes op Solipcity, de Editions Sans-Détour op de l'Appel de Cthulhu, BP4P On Wushu en Pulp Fever op Luchadores.

 

Verdelen dit pagina met je vrienden