Stripboeken

 

Voor zijn 7de editie, draagt Trolls & Légendes nogmaals haar kostbaarste Juwelen en parels. Gedurende drie volle dagen vrijdag, zaterdag en zondag, , zal Trolls & Légendes meer dan 30 auteurs laten zien om hun helderste  tekstballonnetjes met je te delen.
Of het nu met inkt of potlood, volledig in kleur of zwart-wit -Trolls, dwergen, elfen en draken worden gematerialiseerd op witte pagina's, op uw verzoek en alleen voor uw eigen plezier. U zult het festival verlaten met een onuitwisbare geschenk in uw favoriete albums. Scriptschrijvers en cartoonisten uit Europa en daarbuiten zullen uw strips tekenen ... en een aantal van hen in België, om niet te zeggen in Europa, voor de allereerste keer in hun carrière ...

 

Meer info op kaart & uurrooster

 

 

Focus op onze belgische auteurs en op talent uit iberia.

Verdeeld over de 3 dagen zullen ateurs van bij ons, reeds bekende en anderen “ te ontdekken” u verrassen met hun talent. Oivilier Grenson, Jérémy, Benn, Luise Joor, David Boriau om er maar enkele op te noemen, zullen al hun tijd en energie besteden om u een onvergetelijk moment de laten beleven.

Tevens is er, in samenwerking met AC/E Accion Cultural Espagnola, een bijzondere focus op spaanse auteurs. Kyko Duarte, Jesus Hervas, José Luis Munuera en Francis Porcel zullen de kultuur van hun mooie streek verdedigen

Bij Thor en Odin!

Deze editie had niet kunnen plaatsvinden zonder Thorgal en zijn wonderlijke werelden. Roman Surzhenko zal de allermooiste vikingvrouwen tekenen. De mooiste van alle legendes van het Noorden : de welbekende Louve en Kriss van Valnor.

Emmanual Michalak en Pierre-Denis Goux zullen hun viking wereld van hun bekende saga Aslak, respectievelijk Mjöllnir komen voorstellen.

 

Trollen en Legenden

Onze landsgenoten uit het noorden (ons noorden  :-)) worden niet vergeten. Onze partner la librairie Bédébile zal verschillende strips in de taal van Vondel ten toon stellen.

Meer nog, Fabio Bono, zal de strips van  De Rode Ridder  signeren. Hij zet deze mytische serie van de vlaamse jeugd verder met hetzelfde succes als de reeds 250 verschenen albums.

Enkele Wedstrijden

Wedstrijden zal voor het publiek queuing om handtekeningen in de editie sectie worden georganiseerd. In samenwerking met Dargaud, Glénat en Soleil-Delcourt, zullen comics fans leuke souvenirs winnen.

Meer informatie op de informatie stand of hier beneden.

 

Comics Eregasten

Christophe Arleston (f) 

Christophe Arleston (of Scotch Arleston) is een comic book schrijver geboren in Aix-en-Provence op 14 augustus 1963. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek in Marseille, studeerde af in 1987. Daarna werkte hij als journalist en verantwoordelijke voor de communicatie. Hij maakte zijn debuut als een strip schrijver voor het tijdschrift Circus (Glénat), dan zijn eerste album, Manie Swing, met de uitgever Alpen. Hij vaardigde zijn eerste twee series van belang, Les Maîtres cartographes en Léo Loden, gepubliceerd in 1992 door Soleil. Ze werden al snel gevolgd door de drie delen van Les Feux d'Askell.

Het was in 1994 dat het eerste deel van zijn meest beroemde serie werd uitgebracht: Lanfeust de Troy.

Als een productief schrijver, vermenigvuldigde Christophe Arleston zijn meesterwerken in verschillende genres, van fantasie tot polar, van science fiction naar geschiedenis met humor meestal als rode draad. Zijn grootste commerciële successen bleven niettemin op het gebied van Fantasy. In 2011 tekende hij voor de eerste keer een stripboek script met zijn echte naam, Christophe Pelinq. Dat was het eerste album van de serie Chimère (s) 1887. In 2016 publiceerde ActuSF zijn eerste roman, The Dinner of the Hexes,, een verhaal van fantasy getint met humor. Arleston heeft inmiddels meer dan 170 werkstukken gecreëerd.

Voor de eerste keer in zijn carrière, doet Christophe Arleston ons de eer om naar Trolls & Legendes te komen.

 

  

 

Jean-Luc Istin (f) 

istin

Jean-Luc Istin is in augustus 1970 geboren in Pontivy in de Morbihan. In november 1997 vond zijn eerste publicatie als scenarist en tekenaar plaats in een collectief "BD-Clip", gepubliceerd door Creative Zone. Hij creëerde hiervoor 4 pagina's. In 1999 creëerde hij Merlin, ontworpen door Eric Lambert. Hij was de initiatiefnemer van een verzameling van Bretonse verhalen die hij de naam "Les Contes du Korrigan" gaaf, omdat hij zeer gehecht is aan Bretagne. Na het succes van deze serie, bedacht Jean-Luc Istin een verzameling van verhalen genoemd “ Celtic Sun” die vandaag de dag niet minder dan 17 titels bevat.

In 2013 maakte hij de serie "Elfes", een concept van 5 soorten elven, 5 scenaristen, 5 cartoonisten, 1 enkele universum. Dan volgden de series “ The Masters Inquisitors” and “Dwarfs” zeer snel.

Jean-Luc Istin is een schrijver met meerdere talenten, een echte ambachtsman van de 9de kunst. Hij is één van onze eregasten voor deze 7e editie van het festival.

Bij Trolls & Légendes, wordt hij vergezeld door zijn vrouw Laurence die een colorist is.

 

 

Roman Surzhenko (ru) 

Roman Surzhenko is geboren in Taganrog ( Russia) in 1972. In 1994 studeert hij af aan de universiteit van zijn geboortestad, and werkte verschillende jaren als illustrator voor verschillende russische uitgevers. (Joy, Rosman, Phoenix & The Kid). In 2001 begint hij aan comische strips and vervoegt het collectief Aventures Magnifiques. Twee jaar later begint hij te werken voor Advance-Press, een label van moscou, en voor het magazine K9 uit Ukraine. In 2010 wordt hij opgemerkt door Humanoïdes Associés, hij wordt bekend in de franstalige markt en maakt de finale versie van de tekeningen van La Meute de l’enfer, een serie geschreven door Phillippe Thirault. Met Novy, vervolgt bij zijn carriere met Les Carnets secrets du Vatican, bij uitgeverij Soleil Editions. In 2011 maakt hij zijn officiele intrede bij Le Lombard, met Louve, de tweede serie afgeleid van de Worlds of Thorgal, geschreven door Yann. Voor deze zelfde collectie, en altijd samen met Yann, publiceert Le Lombard in 2013 de eerste episode van De jeugd vanThorgal (La jeunesse de Thorgal).

 

Autograph Systeem

  • De boekenwinkel van het festival opent samen met het festival.
  • Een signeer ticket is nodig om een tekening te verkrijgen. Zo’n ticket wordt verkregen bij de aankoop van een album naar keuze in de boekenwinkel, partner van het festival.
  • U krijgt een ticket voor de auteur van je keuze bij de aankoop van een album. Per aankoop kan eenieder slechts één ticket verkrijgen voor een bepaalde auteur. Per bezoeker van de boekenwinkel zal maximaal 2 signeertickets worden verdeeld.
  • Als iemand een tweede signeerticket voor eenzelfde auteur wil dan moet zij/hij een tweede aankoop doen in de boekenwinkel.
  • De tickets zijn genummerd en ge indentificieerd met de naam van de auteur. Elke dag zullen ze een andere kleur hebben.
  • De volgorde voor de signeersessies wordt strikt bepaald door het aankomen bij de stand ( wachtrij).
  • Enkel aangekochte albums of boeken worden gesigneerd, geen witte bladen of gastboeken.
  • Het is verboden om (rug)zakken in de wachtrij achter te laten om zijn plaats in de rij te verzekeren. Alle rondslingerende zakken zullen door de organisatoren naar de info stand worden gebracht. De organisatie is niet verantwoordelijk voor beschadiging of verlies van zo’n achtergelaten zakken. Alle zakken die op het eind van het festival niet zijn opgehaald worden aan de politie overgedragen.
  • De organisatie is niet verantwoordelijk voor last minute afzeggingen of mogelijke vertraging van de auteurs.

Audrey Alwett (f) 

 

Nicolas Bara (f) 


  

Benn (b)  


  

Fabio Bono (it)

Jean-Paul Bordier (f) 


   

David Boriau (b)

Pierre-Mony Chan (f) 


  

Stéphane Collignon (f) 

Stéphane Créty (f)

Damien (f)  


  

Thomas Day (f) 

Nicolas Demare (f) 


 

Renaud Dillies (f)

Kyko Duarte (esp)

Pierre-Denis Goux (f)

Olivier Grenson (b)

Jesus Hervas (e) 

Jeremy (b)

Louise Joor (b)

Jessica Jung (f)


Augustin Lebon (f)

Olivier Ledroit (f)

Gwendal Lemercier (f)

Jérôme Lereculey (f)

Looky (f)

 

Patricia Lyfoung (f)

Gianluca Maconi (it)

Maliki (f)

Stefano Martino (it)

Florent Maudoux (f)

Emmanuel Michalak (f)

Mike (f)

 

Mobidic (f)

Jose Luis Munuera (esp)

Nadou (f)

Philippe Ogaki (f) 

Alice Picard (f)

Francis Porcel (esp)

petit picto web copie 

Michel Rodrigue (f)

Rémi Torregrossa (f)

Nathalie Vessillier (f)

Verdelen dit pagina met je vrienden